SpaceBuzz brengt bezoek aan It Haskerfjild

De kinderen van It Haskerfjild konden op donderdag 16 september hun geluk niet op. De Spacebuzz van André Kuipers is bij de school langs geweest.

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in het basisonderwijs en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.

De kinderen kijken terug op een zeer geslaagde dag. Want er zijn weinig mensen die kunnen zeggen dat ze een bezoekje hebben gebracht aan deze SpaceBuzz.