Doe-lab

Steampoint.

Het doe-lab van CBO Meilân waar je met je klas spannende dingen kunt bedenken, maken en beleven.

Je leert er van alles over robot-denken, maakkunde, kunstmatige intelligentie, beeld & geluid. Eerst ga je op ontdekkingsreis. Dan verzin je zelf een ontwerp en werkt een prototype uit die je vervolgens gaat testen en waar nodig gaat verbeteren. Daarna presenteer je deze vol trots aan je klasgenoten! Dus tot snel bij STEAMpoint Oudehaske.
BE A MAKER!

Steampoint: Wat is het en wat biedt het onderwijs?

Steampoint Oudehaske is ingericht voor de leerlingen van de groepen 4 t/m 8.  Het doe-lab van CBO Meilân waar je met je klas spannende dingen kunt bedenken, maken en beleven. Het betreft een onderwijsconcept dat zich richt op Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics (STEAM). Het doel is om kinderen te leren hoe ze technologie kunnen gebruiken om problemen op te lossen en hun creativiteit te stimuleren.

De voordelen van Steampoint

Steampoint biedt diverse voordelen voor kinderen. Allereerst, omdat het de kinderen helpt zich beter voor te bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt waarin technologie steeds belangrijker wordt. Bovendien stimuleert het programma de creativiteit van kinderen en leren ze hoe ze technologie kunnen gebruiken om problemen op te lossen. Daarnaast groeit het zelfvertrouwen van de kinderen, net als hun motivatie om te leren en hun vaardigheden te verbeteren.

Maar dat is nog niet alles. Steampoint is een fantastische manier om de vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten en hen voor te bereiden op een toekomst waarin technologie een belangrijke rol speelt. Dankzij hun betrokkenheid bij het leerproces en de mogelijkheid om te laten zien dat ze in staat zijn om problemen op te lossen, krijgen kinderen meer vertrouwen in hun eigen capaciteiten.

Steampoint bij CBO Meilân

Steampoint is bij CBO Meilân niet meer weg te denken. Het is een vast onderdeel geworden waar kinderen in de groepen 4 t/m 8 de voordelen kunnen ervaren van innovatief (vernieuwend) leren. Dit biedt een unieke leerervaring aan kinderen.

Het programma van Steampoint omvat verschillende STEAM-onderwerpen, zoals robotica, programmeren, design en creatieve technologie. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om hun creativiteit te gebruiken en problemen op te lossen op een manier die past bij hun interesses en vaardigheden. Kinderen leren van alles over robot-denken, maakkunde, kunstmatige intelligentie, beeld & geluid. Het is een  ontdekkingsreis van een idee naar een ontwerp en het werkelijke prototype. Aansluitend worden de prototypes getest en verbeterd. Tot slot worden alle innovaties vol trots gepresenteerd!

Conclusie

Steampoint is een innovatieve manier van leren die kinderen helpt om zich voor te bereiden op de toekomstige arbeidsmarkt. Hun creativiteit stimuleert en hun zelfvertrouwen vergroot. Steampoint is niet meer weg te denken bij CBO-Meilân, waar kinderen een unieke leerervaring opdoen.

Ga naar STEAMpoint en lees meer….