Meer zelfvertrouwen

Playing voor success

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar.
Om sociaal-emotionele redenen loopt het op school, soms tijdelijk, minder lekker dan je verwacht. Er komt niet uit wat erin zit.

Playing for Success: betere motivatie, meer zelfvertrouwen, betere prestaties

Welke leerlingen hebben het nodig?

Playing for Success is een naschools programma dat gericht is op het verbeteren van de motivatie en het zelfvertrouwen van leerlingen, waardoor hun schoolprestaties ook beter worden. Op scholen wordt gekeken welke leerlingen dit programma nodig hebben.

Hoe werkt Playing for Success?

Motivatie

Kinderen zijn van nature gemotiveerd om te leren, maar negatieve ervaringen kunnen die motivatie verminderen en zorgen voor een verkeerd zelfbeeld. Het zelfvertrouwen neemt af en ze gaan er zelf in geloven dat ze niet goed kunnen leren. Spelen voor succes wil die motivatie weer aanwakkeren.

Inspiratie en uitdaging door Playing for success

Spelen voor succes neemt leerlingen mee naar een uitdagende en inspirerende plek buiten school. Gedurende 10 tot 12 weken doen ze er zoveel mogelijk positieve leerervaringen op. Ze werken samen aan spannende opdrachten in een echte wow-omgeving. Zo zorgen we ervoor dat ze zich weer bijzonder voelen en in zichzelf gaan geloven.

Zelfvertrouwen door Spelen voor succes

Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding en de bijzondere omgeving dagen leerlingen uit, stimuleren en prikkelen hen tot betere prestaties. Want als kinderen ontdekken dat ze wél kunnen leren en dat leren ook nog leuk is, krijgen ze hun zelfvertrouwen terug en nemen hun schoolprestaties vaak vanzelf toe.

Begeleiding

Naast beroepskrachten (leraren), zorgen enthousiaste stagiairs en stagiaires voor een persoonlijke begeleiding. Ook zij vinden het een uitdaging om aan dit bijzondere programma mee te doen. Rolmodellen zetten zich met plezier in voor het leercentrum en de kinderen! Het is niet moeilijk voor te stellen dat leren bij Spelen voor succes een feest is. Wij noemen het: leren met een WOW-factor.

Conclusie Playing for Success

Playing for Success is een innovatief naschools programma dat gericht is op het verbeteren van de motivatie, zelfvertrouwen en prestaties van leerlingen. Door middel van uitdagende opdrachten in een bijzondere omgeving, intensieve begeleiding en de betrokkenheid van rolmodellen, krijgen leerlingen weer vertrouwen in zichzelf en ontdekken ze dat leren ook leuk kan zijn. Dit heeft een positief effect op hun schoolprestaties en zelfbeeld.