Meilân leerlingen trappen Atrium dag af

De kop is eraf! Atrium leerlingen van verschillende CBO Meilân scholen hebben hun eerste Atrium dag van het schooljaar erop zitten. In vijftien weken werken ze toe naar een energieke voorstelling onder leiding van It Toanhûs coaches Daan Slagter en Marleen de Boer. Hiermee is Atrium een plek waar je jezelf mag laten zien met dans, toneel en muziek.

 

Deze eerste Atrium dag van het schooljaar bracht al veel enthousiasme met zich mee. De kinderen van het Meilântheater hebben hun scripts ontvangen en de Meilânband heeft de eerste noten gespeeld. Een prachtige manier om kennis te maken met elkaar en het script van Sjakie en de Chocoladefabriek. 

Jezelf laten zien

Atrium is een plek waar je jezelf mag laten zien met dans, toneel en muziek. Kinderen van CBO Meilân scholen kunnen door middel van audities in het theater of in de band spelen en een masterclass volgen. “Ook kinderen van ons Technium helpen een handje mee. Zij bouwen het decor. Hierdoor is er bij Atrium ruimte voor talent van kinderen. Dat is echt prachtig!”, aldus Simone Oosterbroek, directeur van Meilân school It Haskerfjild.

Coaching vanuit It Toanhûs

Ook de coaches van It Toanhûs zijn enthousiast over deze kick-off. “Het was tof, hier kan ik wel wat mee!”, zei Daan Slagter. Samen met Marleen de Boer coacht hij de kinderen voor vijftien weken en werken ze toe naar een voorstelling. It Toanhûs is het centrum voor de kunsten in De Fryske Marren.

Een kleurrijke mix

Bovendien belooft het script veel goeds. Sjakie en de chocoladefabriek is een geliefd kinderboek van de Engelse schrijver Roald Dahl uit 1964. Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka. Het verhaal biedt een kleurrijke mix van muziek en woord. Een prachtig stuk voor kinderen om zich te uitten. 

Atrium voor toneel, dans en muziek bij CBO Meilân