Leerlingenraden van 15 basisscholen creëren vlaggenlijn: Samen vertalen ze nieuwe koers van de stichting

Vandaag kwamen alle leerlingenraden van CBO Meilân scholen bij elkaar op de E.A. Borgerschool in Joure. De aanleiding? Het nieuwe koersplan van de stichting voor 2024-2027; Samen zijn we meer dan alleen! De leerlingen hebben in een workshop de pijlers en ambities van de koers uitgetekend in een vlaggenlijn voor de eigen school. “Het is leuk om zo samen te komen. Ik vind doodlen leuk, dus dat doe ik op mijn vlag,” vertelt een leerling van De Burcht.

Maandenlang heeft CBO Meilân toegewerkt naar een nieuwe koers. Door middel van diverse bijeenkomsten met alle geledingen, waaronder leerlingen, medewerkers en directie is er een schatkist vol input opgehaald. Ook ouders en stakeholders hebben hun bijdrage gegeven. Het resultaat is een organisatie-gedragen koers die de komende jaren richting geeft voor alle scholen van de stichting.

Centraal staan de komende jaren Inspirerend toekomstgericht onderwijs, Samen KansRijk en Binden en boeien. Binnenkort kan iedereen er alles over lezen en zien, want dan wordt het koersplan extern gedeeld.

De ochtend begint met een korte introductie. “Wat denk jij dat samen kansrijk betekent?,” vraagt meester Loek aan alle 85 kinderen. “Dan heeft iedereen meer kansen”, deelt een leerling van de Eben Haëzer. Na de introductie was er tijd voor een dansje met Meila de mascotte en mochten de kinderen met illustrator Willemke Brouwer aan de slag. Na de workshop mochten ze nog een duik nemen bij Swimfun en zo kijken we terug op een geslaagde dag.