Feestelijke opening Technium

Donderdag 11 april feestelijke opening Technium CBO Meilân

‘Extra kans voor leerlingen met gouden handen’
Bovenbouwleerlingen van CBO Meilân kunnen sinds september 2018 terecht bij Technium, een unieke samenwerking met scholen voor voortgezet onderwijs in Heerenveen en De Fryske Marren. Technium is er voor leerlingen die graag met hun handen werken en daarbij meer uitdaging en ondersteuning kunnen gebruiken.
Bij Technium gaan leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool praktisch aan de slag in verschillende technische richtingen. Dat doen ze op het Kei College en Nordwin College in Heerenveen en het Zuyderzee Lyceum in Lemmer.
Op 11 april 2019 vond de bestuurlijke bekrachtiging van dit succesvolle traject plaats in het Woudagemaal in Lemmer.

Overleg met ouders
De leerlingen kunnen in overleg met de ouders door de basisschool worden aangemeld voor Technium. Gedurende een periode van 10 tot 15 weken kunnen ze meedoen aan Technium-groepen buiten de eigen basisschool in het voortgezet onderwijs.
De leerlingen krijgen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in het doen, de praktische vaardigheden, sociale competenties en hun zelfbeeld. Daarnaast vergroot het initiatief het zelfvertrouwen, welbevinden en het plezier op school.
“Binnen CBO Meilân bieden we leerlingen extra mogelijkheden waar dat nodig is en waar dat kan. Voor denkers, doeners, bewegers en muzikanten bieden we maatwerk. Technium is voor de doeners met gouden handen. Dat we dat nu samen met andere scholen mogelijk maken, vind ik grote winst voor de leerlingen. Dit is een extra kans voor leerlingen die meer kunnen met hun handen en daarbij een extra aanbod kunnen gebruiken”, aldus Eric Rietkerk, bestuurder van CBO-Meilân.

Pagina delen: